Als het weer maar goed is! - Reisverslag uit Marahau, Nieuw Zeeland van Cees en Eric Martens - WaarBenJij.nu Als het weer maar goed is! - Reisverslag uit Marahau, Nieuw Zeeland van Cees en Eric Martens - WaarBenJij.nu

Als het weer maar goed is!

Door: Cees & Eric

Blijf op de hoogte en volg Cees en Eric

17 Maart 2009 | Nieuw Zeeland, Marahau

Hi there!

In Rotorua brachten we zaterdag een bezoek aan het Wai-o-tapu Thermal Wonderland, met o.a. de Lady Knox geiser. Erg cool park, maar die eierlucht... 's Avonds hebben we ons verdiept in de Maori-cultuur. Zondag besloten we naar de Waitomo Caves te gaan, een bekende toeristenstop voor de zogenoemde 'glowworms'. Grotten die van binnen zijn bekleed met duizenden gloeiwormen. Erg mooi gezicht, helaas mochten we er geen foto's van maken. Na een kleine wandeling om de grotten heen reden we richting het Tongariro National Park.

Die middag kwamen we aan in het plaatsje National Park. Dat dit plekje normaliter draait op skitoerisme en hikers werd al snel duidelijk: met een populatie van 460 mensen was het niet bepaald dringen in de straatjes. Des ter rustiger was het in het hostel en konden we ons opmaken voor de Tangoriro Crossing: een 19 kilometer lange tocht langs (o.a.) de Mount Tangoriro. Vanwege onze uitmuntende loopuitrusting (ahum) ontbrak het enkel aan degelijke loopschoenen, die we hebben gehuurd bij een plaatselijke winkel. De ultieme voorbereiding werd gecompleteerd door een half uurtje in het bubbelbad te hangen...

Maandagochtend werden we om 7.00 uur opgepikt door een bus en bij de start van de Crossing afgezet. De eerste kilometers waren een eitje, echter juich nooit te vroeg. De lucht betrok en er stak een flinke wind (60 km/uur) op die gepaard ging met de nodige regen. Het zicht was daardoor ook beperkt tijdens de klim (erg jammer), maar werd ruimschoots gecompenseerd door de afdaling: werkelijk fantastische uitzichten! Het was het ploeteren meer dan waard! Op zo'n driekwart van de toch konden we even uitpuffen in een hut. Een boterhammetje jam, slokje water, een potje kaarten en we konden weer verder! Eric moest het uiteindelijk bekopen met een blaar op zijn hiel, maargoed. No worries zullen we maar zeggen!

Omdat de weersvoorspellingen vrij belabberd waren, zijn we dinsdag doorgereden naar NZ's hoofdstad Wellington. Ook wel bekend als Windy Welli vanwege de ferme wind die er waait. Hier hebben we het lekker op ons gemakje gedaan en de nodige uren in de Irish Pub doorgebracht. De pubquiz die avond was echter niet aan ons besteed... gelukkig de BBQ wel ;) Donderdag maakten we de oversteek naar het Zuidereiland, waar we in Picton met Wieke, Juuso en Nick optimaal gebruik hadden gemaakt van de lokale faciliteiten: de SPA en de BBQ.

Na een dagje Collingwood en Cape Farewell, met voornamelijk zon en mooie stranden, hebben we ons maandag gewaagd aan de Coastal Track in het Abel Tasman National Park. Aan de foto's valt weinig meer toe te voegen... Als het weer hier goed is, is het werkelijk onbeschrijflijk mooi! Ook vandaag zullen we nog genieten van het mooie weer en het strand. Het plan is om te gaan kayakken. Morgen zullen we weer verder reizen richting het zuiden.

See ya!

Cees & Eric

Voor de foto's zie:

• 16 Maart 2009 - 21:06

Guly:

Op naar de 100 kilo Zout ;)

• 16 Maart 2009 - 21:08

Guly:

Op naar de 100 kilo Zout ;)

• 16 Maart 2009 - 21:16

Ingrid:

Wow! Supergaaf dat jullie die crossing gedaan hebben! Respect hoor ;)

Enjoy!

xx

• 16 Maart 2009 - 22:11

Robert:

Hey Mannen,

Ben jullie site eens aan het checken! Ziet er uiteraard heel gaaf uit. Maak er nog een mooie tijd van!

• 16 Maart 2009 - 22:25

Chantal:

Hee!
    Dat was een hele wandeling!
    Het is er idd super mooi zo te zien aan de foto's
    ik wacht jullie volgende verhaal weer af! :)
    Xx Chantal

• 17 Maart 2009 - 08:25

Ruud S:

allemaal wel heel toevallig al die BBQ's, of niet zout?

nog veel plezier daar

gegroet

• 17 Maart 2009 - 11:08

Pieter:

Mooie verhalen Cees, keep'm coming. En ja als je beloond wordt met een BBQ loopt Cees met gemak de kennedymars uit :)
    Groeten uit Tilburg

• 17 Maart 2009 - 11:45

Ruud (Broer):

Kerels,

Jullie nemen het er maar van zie ik, Spatje, BBQ.

Jullie verblijven in elk geval in een mooie omgeving aan de foto's te zien, succes en have fun

xx Ruud

• 17 Maart 2009 - 15:35

Wout:

Volgens mij komt die eierlucht meer van de BBQ en het buizen! Maarja who cares, als het maar gezellig is. Geniet ervan!

• 17 Maart 2009 - 17:09

Bami:

Mooi verhaal weer Cees en Erik. Nog bedankt voor je bericht zout!

• 17 Maart 2009 - 17:28

Fam. Van Noorloos:

Levensgenieters,

'Da's genieten!! Mooie berichten en prachtige beelden Het wekt bijna de indruk dat jullie het naar de zin hebben. Houden zo. Enjoy it.

• 18 Maart 2009 - 07:10

Susan:

Wauw wat een geweldige verhalen, wordt er echt erg jaloers van! Super dat het weer jullie inmiddels ook wat beter gestemd is :) Blijf lekker genieten van al het moois dan genieten wij wel van jullie verhalen ;)!! Liefs Susan

• 18 Maart 2009 - 11:34

Gijs:

Ziet er allemaal top uit man! Mooie foto's...

benieuwd naar je volgende verhaal Martens;)