Please Don't Rush...
Door: Cees & Eric
Blijf op de hoogte en volg Cees en Eric
28 Mei 2009 | Laos, Vientiane
Drie busreizen en 24 uur verder kwamen we aan in Bangkok (BKK). De stad die letterlijk niet slaapt! Hoewel de straten zijn afgeladen met tuktuks en taxis in elke denkbare kleur, gaven we toch de voorkeur aan BKK te verkennen per fiets. Alom bekend bij de backpackers: de Co van Kessel fietstocht. Een dagvullend programma door smalle straatjes van Chinatown, over fietspaadjes dwars door orchidee kwekerijen en per boot over riviertjes (lees: open riool). Echt cool! Nu weten we ook waar je moet zijn voor auto-onderdelen: versnellingsbakken, tandwielen, assen en cilinderkoppen, je kunt alles krijgen in Chinatown! Ander hoogtepunt was een bezoek aan de floating market. Er waren uiteraard ook dieptepunten: wat doen dikke, lelijke, blanke mannen met veel jongere, slanke, Thaise meisjes? Na vijf dagen verlieten we het chaotische BKK en reisden vervolgens noordwaarts.
De volgende stad was Chiang Mai. Ook hier was weer genoeg te doen: olifantrijden in een Elephant Camp, een tripje maar het opiumgebied 'Golden Triangle' en een Thaise kookcursus. Stuk voor stuk superfraaie activiteiten! Vanaf nu weten we dus hoe zelf loempiaatjes te maken en hoe de productie van opium in elkaar steekt. Dat laatste ervaren we bijna als een must omdat we uit Nederland komen. "Marihuana in Amsterdam" is een veelgehoorde reactie hier! Vanuit Chiang Mai hebben we ook onze reis richting Laos geboekt: per slowboat in twee dagen vanaf de grens met Thailand naar Luang Prabang.
"Een must voor de backpacker", werd ons verteld. Waarschijnlijk omdat het mooite verhalen oplevert, dachten we. Nou, achteraf zeker mooie verhalen ja! Eerst genaaid aan de Laotiaanse grens, waar een grensbeambte ons 100 US$ biljet niet accepteerde en vervolgens 15 US$ p.p. meer eiste. De lul! Dan de toestand bij vertrek op dag 2: iedereen van het dorpje moest op een boot. Geen probleem dachten we, want dat was op dag 1 ook gelukt. De boot bleek echter kleiner: 107 mensen, waarvan 95% backpackers met bagage op een boot die op 90 Aziaten was berekend. Het werd wel even onrustig toen voor vertrek reddingsvesten werden uitgedeeld! Toch maar een tweede boot...? Gelukkig wisten we de schipper daarvan te overtuigen.
Vervolgens zijn we in een week via Luang Prabang en Vang Vieng naar hoofdstad Vientiane gereisd. Veel Franse invloeden uit het koloniale verleden (waaronder heerlijke baguettes met kaas!) zijn hier nog merkbaar. Gelukkig hebben die Fransozen hun arrogantie weer mee teruggenomen. Nog een begrip in Laos is het tuben in Vang Vieng: in een autoband dobberend en drijvend langs de vele barretjes aan de oever. Lichtelijk bedwelmd van de shotjes whiskey en Beerlao ploften we 's avonds neer in goed gezelschap van Phoebe, Ross, Rachel, Chandler, Monica en Joey. Televisies met Friends op zijn niet weg te denken uit het straatbeeld van Vang Vieng.
Vervolgens zijn we doorgegaan naar Vientiane, de kleinste hoofdstad van ZO-Azie. Maar ook de minst boeiende tot nu toe. Stoepas blijken een lachertje (zie foto) en de sfeer is er minder relax dan in Luang Prabang en Vang Vieng. Ohja de Laotiaanse Arc de Triomphe wordt zelfs door de locals als foeilelijk bestempeld. Dit lompe bouwwerk is tot standgekomen met cement dat gedoneerd is door de VS voor de aanleg van een vliegveld. Nou, dat is dan lekker gelukt...
Morgen zetten we onze reis voort naar een nieuwe hoofdstad: Hanoi, Vietnam. Vanuit daar zien we wel weer verder. We houden jullie op de hoogte!
Veel groeten,
Cees & Eric
Voor de foto's zie:
Wisten jullie trouwens dat:
- je van olifantenstront papier kunt maken? Iets voor in jullie drukkerij pap/Jo?
- wij ook wel eens een taxichauffeur hebben afgezet?
- Eric 's nachts met kakkerlakken slaapt?
- olifanten prima kunnen schilderen?
- Lao PDR (People's Democratic Republic) door de locals ook wel vertaald wordt in Please Don't Rush? En wij dat dan ook maar niet doen?
Veel groeten,
Cees & Eric
Voor de foto's zie:
Wisten jullie trouwens dat:
- wij ook wel eens een taxichauffeur hebben afgezet?
- Eric 's nachts met kakkerlakken slaapt?
- olifanten prima kunnen schilderen?
28 Mei 2009 - 13:55
Ingrid:
supermooie verhalen weer! Hanoi is zo mogelijk nog drukker dan Bangkok, lekker op de claxon hangen met zn allen!
Ik heb net een beurs in Amsterdam gehad en hou mn oogjes nauwelijks open, fijn om ff wat exotische verhalen te kunnen lezen dus!
Veel plezier nog!
xx Ingrid
ps. die loempia's sla ik niet af E! -
28 Mei 2009 - 14:00
Thijs:
Klinkt weer allemaal heel erg mooi!
Groet Thijs -
28 Mei 2009 - 14:36
Wies En Louise:
Nou Eric als je terug bent mag je voor ons een lekkere thaise maaltijd bereiden!!!
Wat maken jullie een mooie reis zeg.
Groeten vanuit de Veldstraat -
28 Mei 2009 - 15:41
Job:
Hee mannetje, geniet je wel genoeg? ;)
28 Mei 2009 - 15:41
Susan:
Hey Eric! Wat leuk om weer eens iets van jullie wilde avonturen te vernemen :)!! En erg gaaf te lezen over Thailand, waar wij natuurlijk ook al zijn geweest! Haha ik weet alles van schilderende olifanten en vond die fietstocht ook helemaal fantastisch! Helaas is de sexindustrie wat minder om van zo dichtbij te zien inderdaad! Nu dus op weg naar Vietnam, lijkt me ook schitterend! Ben alweer benieuwd naar de verhalen die we vanuit daar te horen krijgen! Geweldige foto's ook, wordt je helemaal niet jaloers van ofzo ;)!! Oh ja, en slapen met kakkerlakken, das ook mijn hobby (vraag maar aan Yv, Kokky the cockroach was onze grote vriend)! Goed....in elk geval heeeeeel veel plezier maar weer en blijf vooral heel erg genieten van al het moois wat je ziet/meemaakt! Veel liefs, Susan! -
28 Mei 2009 - 16:13
Willem:
hey musketiers, leuk om jullie verhalen te lezen en foto's te zien. veel plezier in Vietnam!! -
28 Mei 2009 - 17:21
Duck:
Heren,
Ziet er strak uit. Steeds meer verschillende culturen die jullie leren kennen (en andersom:o)
Geniet nog van jullie reis en doe de groeten aan the A-team in Vietnam:D -
28 Mei 2009 - 17:57
Rijst:
Lekker mannen,
Potdomme wat ziet het er toch weer vet uit daar!
28 Mei 2009 - 18:43
Vick:
Heren !
fotos zien er zeer goed uit... en de verhalen blijven elke keer weer boeien.
Veel reis en kijk plezier nog, en op naar het volgende verhaal.
groeten vanuit someren -
28 Mei 2009 - 19:14
Mendy:
Erg leuk weer om te lezen wat jullie hebben meegemaakt. Have fun!
Liefs Mendy -
28 Mei 2009 - 20:03
Wout:
Volgens mij hebben jullie niet eens tijd om uit te rusten met al die activiteiten en bezienswaardigheden. Maar ziet er wel weer echt cool uit zeg. Volgens mij vervelen jullie je niet snel daar!
Geniet er nog van! -
30 Mei 2009 - 12:03
T:
Heren,
Mooie verhalen weer. Wat een foto's, jaloersmakend als je boven je studieboek hangt!
Ben benieuwd wat Vietnam jullie gaat brengen.
Groet Tjeerd -
01 Juni 2009 - 16:30
Frans En Ien Roelofs:
Dag Eric en Cees,
Jullie maken er een geweldig mooie reis van! We leven steeds mee en via de foto's van Thailand komen de eigen herinneringen ook weer vers terug in het geheugen. Zoals die liggende gouden Boeddha, die er blijkbaar nog steeds ligt te blinken, de olifanten die hun kunstje nog niet hebben verleerd, dat fietsen door die klongs: geweldig; en ook die perverse pedo's. Maar afgezien van dat laatste, blijf genieten mannen, zolang het nog kan! En Eric: ik heb nog een paar leuke Thaise receptjes liggen voor in Enschede!
Veel groet'n vanuit een (ook mooi) Twente!
Frans (ook namens Ien).
05 Juni 2009 - 04:02
Wieke A.k.a Weka!:
Lieverds!! Jullie redden je aardig zo zonder mij..;-):P Daar kunnen je heerlijk klateren op de stoep zeker :P
Tot gauw! (K) -
05 Juni 2009 - 20:56
S@NDER:
Kornuit!
Klinkt weer goed allemaal. Misschien wat minder dat je bent afgezet bij de Laotiaanse grens, maar ach.....wat is nou 15 dollar? Ik ken mensen die er zuurder vanaf zijn gekomen :). Nu op naar Vietnam. Ben benieuwd! We keep in touch!
Groet,
Sander